Tırsan, intermodal taşımacılığın sunduğu verimlilik avantajından tam anlamıyla yararlanmak için, Türkiye’nin ilk ve tek treyler Ar-Ge merkezinde Türkiye’nin ilk swap body araçlarını geliştirdi. Kassbohrer, ekonomik ve çevreye duyarlı intermodal taşımacılığına uygun Swap Body modeli K.SWAU C aracı ile müşterilerinin çözüm ortağı oluyor..
Tırsan bünyesinde yer alan Kässbohrer markası ile Kasım ayında dünya pazarına sunulacak olan yeni swap body araçlarının Türkiye lansmanı , 21 Eylül Perşembe günü Tırsan’ın Adapazarı Ar-Ge merkezinde gerçekleştirildi. Aynı etkinlikte, ek olarak gerçekleştirilen sempozyumda ise, intermodal taşımacılıkta verimliliğin ve swap body araçların geleceği masaya yatırıldı.
Etkinliğe, Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, TTS Lojistik Genel Müdürü Ferhat Demirel, Çobantur Filo Direktörü Cumhur Erzurumluoğlu, Gökbora Uluslararası Nakliyat İntermodal Sorumlusu Caner Düz ve Tırsan Ürün Sorumlusu Ozan Sinal katıldılar..
Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu :”Yeni iş modelleri ile verimsizlikleri ortadan kaldırın”
Dünyanın değiştiğini, karayolu taşımacılığının da bu değişimden nasibini alacağını aktaran Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, geldiğimiz noktada uzaya taşımaların başladığını ve geleceğin çok farklı olacağına işaret etti. “Ancak ışınlanma bulunmadığı sürece ürünleri gelecekte de lojistikçiler taşıyacak” diyen Nuhoğlu, “Benim tavsiyem bu değişimden yararlanarak yeni iş modelleri ortaya koymanızdır. Gelecekte verimsiz olan firmalar sektörlerinden çekilmek zorunda kalacak. Daha iyi hizmet için her taşın altına bakın ve verimsizliklerinizi ortadan kaldırın” diye konuştu.
Nuhoğlu Tırsan olarak 40 yıldır hep lider olduklarını belirterek, sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da olmak zorunda olduklarını anlattı. Avrupa’da ilk 3 treyler üreticisinden biri olduklarını belirten Nuhoğlu, bu rekabette, “Gücüme, dostluklarımıza, müşterilerimize, sunduğumuz hizmete ve ekibimize inanıyorum” diye konuştu. 21 Ekim’de Yeni Ar-Ge merkezini hizmete açacaklarının altını çizen Nuhoğlu, Türkiye’de treyler üretmenin yolunun bu olduğunu sadece depo açarak, treyler üretici olunamayacağını söyledi. Uluslararası rekabetten hiç korkmadığını ve geri adım atmadığını söyleyen Nuhoğlu, Türk lojistik firmalarının da yabancı firmalarla rekabet etmekten korkmaması gerektiğini çünkü yetkinliklerimizin bulunduğunu anlattı.
Ürün Sorumlusu Ozan Sinal, Avrupa intermodal pazarı ve hedefleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sinal, Avrupa’da intermodal pazarın her yıl ortalama yüzde 4 büyüdüğünü, 5 önemli koridorda taşıma sayısının arttığının ve taşıma tonajlarının büyüdüğünün bilgisini verdi.
Swap body kullanımı rekabet üstünlüğü getiriyor
Avrupa intermodal pazarının durumu ve geleceği ile ilgili yapılan sunumun ardından, intermodal taşımacılığın öncü firmalarından Çobantur, Gökbora ve TTS Lojistik yöneticileri intermodal taşımacılığın önemi ve swap body kullanımı ile gelen maliyet ve rekabet avantajına vurgu yaptılar.
TTS Lojistik Genel Müdürü Ferhat Demirel, “Bu ürünün en büyük avantajını özellikle İtalya hattında yaşayacağız. Orta ölçekli firmaların bu ürünle işlerini geliştirebileceklerini düşünüyorum. Ürünün en önemli özelliği rekabette sağladığı avantajlar. Öncelikle fiyat avantajı var ve bunları müşterilerimize yansıtabiliyoruz. Bu sayede sektörün büyük firmalarıyla rekabet edebiliyoruz. Şu anda biz Avrupa’ya odaklandık. Çin’den Avrupa’ya tren taşımaları başladı. Türkiye bu koridorun tam ortasında bulunuyor. Bu anlamda Türkiye’nin önünün açık olduğunu düşünüyorum. swap body gibi ürünler de bu gelişimin önünü açacaktır” diye konuştu..
Çobantur Filo Direktörü Cumhur Erzurumluoğlu, “Sektörde 2012 yılında faaliyet göstermeye başladık. İlk olarak amacımız Halkalı’dan Duisburg hattına girebilmekti. Ro-Ro firmalarının swap body ve konteynerleri taşımaya başlamalarından dolayı Ro-ro hattına döndük. 2014 yılından bu yana bir fiil bütün Avrupa ülkelerine çalışıyoruz. Maliyet açısından çok uygun. İlk başta operasyon açısından sıkıntı yaşadık ama sistem oturduktan sonra çok rahat bir düzen oluşturabiliyorsunuz. Şoförle uğraşmıyorsunuz. Nakliyeciler swap body’i yeni yeni öğrenmeye başladı ve bu yöne kayış var. Türkiye’de bu iş gelişir ama devlet demiryolu yatırımlarının hızlı şekilde yapılması gerekiyor. Avrupa’da demiryolu ağı çok yaygın. Birçok nakliyecimiz Avrupa’dan Ortadoğu’ya taşımalar gerçekleştiriyor. Devletimiz İran’a iyi bir demiryolu hattı kurarsa swap body’lerle taşımalar yapabiliriz. Tabi buradan da daha Doğu’ya taşımalar yapılabilir” dedi.
Gökbora Uluslararası Nakliyat İntermodal Sorumlusu Caner Düz ise, “2 yıldır intermodal taşımaları yapıyoruz. İntermodal bedenimizdeki damar gibi Avrupa’ya her yerden kan pompalıyor. swap body’nin bize kattığı avantaj maliyet düzeni, navlun avantajı ve yükleme operasyonlarında bize sağladığı kolaylık. Çin’in yaptığı Avrupa yönlü trenyolu taşımaları faydalı olacağa benziyor. Türkiye olarak biz de bu pazardan payımızı alacağız” diye konuştu.
K.SWAU C
HIZ, KAPASİTE, VERİMLİLİK
KASSBOHRER PERDELİ SWAP BODY
Kassbohrer, ekonomik ve çevreye duyarlı intermodal taşımacılığa uygun Swap Body modeli K.SWAU Caracı ile çözüm ortağı oluyor.
Kara,deniz ve demiryolu taşımalarında en ekonomik geçişi sağlamak için geliştirilen Kassbohrer Perdeli Swap Body aracı, C63 taşıma kodu, 34 euro palet kapasitesi ve 4.850 kg’lık boş ağırlığı ile mamksimum verimlilik sağlıyor..
Swap body taşımacılığının en büyük getirisi olan istifleme ve navlun avantajı, Kassbohrer Perdeli Swap Body’nin maksimum yük kapasitesi ve yük emniyet sertifikası (CodeXL)ile birleşerek işletme maliyetlerini en düşük seviyede tutuyor.