TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, hem özel hem de kamu sektöründeki istihdam sıkıntılarını dile getirmek için yeni bir etkinlik düzenliyor.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Duyurur..
Etkinlik kapsamında gerek özel sektörde gerekse kamuda Gıda Mühendislerinin önemini ve istihdamını arttırmak, meslektaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılarına değinmek ve sosyal haklarını dile getirmek için, 28 Aralık 2013 Cumartesi günü Cevahir Alış-Veriş Merkezinin önünde toplanacak olan meslektaşlarımızla toplu olarak gökyüzüne balonlarla C.V. yollayacağız. “Ne özelde ne kamuda, istihdam artık uzayda” sloganı ile hareket edecek olan gıda mühendisleri, kişisel özgeçmişlerini, diplomalarını, KPSS puanlarını uçan balonların iplerine bağlayarak balonları gökyüzüne salacak. Ayrıca ülkemizde yetkililerin kabul etmediği, bu yüzden ancak uzayda olabileceğini düşündüğümüz hileli ve sağlıksız gıdaların teşhiri yapılacaktır.
“Tarladan / Çiftlikten Çatala Gıda Güvenilirliği sloganı ile yola çıkılan gıda güvenilirliği misyonunda, gerek tarımsal yayım ve danışmanlık projesi ile gerek TARGEL kapsamında direkt olarak Bakanlık bünyesinde 10.000 kişilik istihdam ile gerekse Yetkilendirilmiş Veteriner Hekimlik müessesesi ile sacayaklarından Tarla / Çatal boyutu ile ilgili dev adımlar atılmışken, 5996 sayılı kanun kapsamında yapılan düzenlemeler ile çatala giden yolda gıda güvenilirliğinin en önemli unsurlarından biri olan üretim yerlerinde sorumlu müdürlük müessesesine getirilen kısıtlamalar neticesinde ciddi bir gerileme yaşanmaktadır. Birincil üretim konusundaki hassasiyet arttırılırken ikincil üretim alanının denetim mekanizmalarının gerek istihdamı zorunlu personel kapsamının daraltılması gerekse yapılan dengesiz istihdam politikaları dolayısıyla zayıflatılması neticesinde Tarladan / Çiftlikten Çatala giden yolda dengeler bozulmuştur. Bakanlığın öncelik verdiği Birincil üretim alanında sadece TARGEL kapsamında istihdam ettiği 10.000 personelin yanında -ki bu sayının içinde Gıda Mühendisleri yok denecek kadar azdır- ikincil üretimin denetiminde 5000 personel yer almakta ve bu sayı içinde ise sadece 1200 Gıda Mühendisi yer almaktadır. Ayrıca Bakanlıkça Yapılan alımlarda Veteriner Hekim 60 Puan, Ziraat Mühendisi 65 Puan ile atanırken; Gıda Mühendisleri 88 üstü Puanlarla ancak atanabilmektedir.
Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Planlama ve Müfredatı Oluşturma Komisyonunun birkaç ay önce çıkardığı Gıda konusundaki hijyen eğitim programlarında Eğitimci olarak Hemşirelik Yüksek Okulu ve Sağlık Yüksek Okulu meslekler olmasına karşın gıda mühendisliğinin yer almadığını üzülerek görmekteyiz. Bu yanlışı ilgili mercilere iletmemize rağmen hala çözüm üretilmemiştir.
Tüm bu durum değerlendirmesi sonucunda, Türkiye’de istihdam edilme ümidini kaybetmiş Gıda Mühendisleri olarak Uzayda iş bulma ümidiyle gerçekleştirilecek bu eylemde;
28 Aralık Cumartesi günü 13.45`te Mecidiyeköy`deki Hizmet Binasından Mecidiyeköy Cevahir Alış-Veriş Merkezinin önüne yürüyüş yapılacak, Alış-Veriş Merkezi önünde balonları gökyüzüne göndererek etkinliğimiz sonlandıracaktır.
TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası
İstanbul Şubesi
Etkinliğin Yapılacağı Yer : Gıda Mühendisleri Odası Mecidiyeköy Hizmet Binası (Eski Ali Sami Yen Stadı Karşısı)’dan Mecidiyeköy Cevahir Alış-Veriş Merkezi Önüne Yürüyüş
Etkinliğin Yapılacağı Tarih : 28 Aralık 2013 Cumartesi
Etkinliğin Yapılacağı Saat : 13:45
Etkinlik İçin İletişim : Selahattin KORKMAZ – (0530) 501 56 82