DFDS Akdeniz’deki 10.000’inci seferini kutladı

Avrupa’nın denizcilik ve lojistik alanında öncü kuruluşlarından biri olan DFDS İtalya-Türkiye arasındaki 10.000’inci seferini tamamlamış olmanın heyecanını yaşıyor.

DFDS Akdeniz’deki 10.000’inci seferini kutladı

Avrupa’nın denizcilik ve lojistik alanında öncü kuruluşlarından biri olan DFDS İtalya-Türkiye arasındaki 10.000’inci seferini tamamlamış olmanın heyecanını yaşıyor. Deniz ticaretinin gelişimine katkı sunan ve uluslararası lojistikte sürdürülebilir büyümeyi desteklemeye devam eden DFDS, 10.000’inci seferini tamamlayarak Türkiye’nin denizcilik ve taşımacılık alanındaki küresel itibarını pekiştiriyor.

dfds 10 bininci gemi seferi

 

 

DFDS, 10.000’inci seferini tamamlama vesilesi ile 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü Pendik DFDS Limanı’nda kutlama etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte denizcilik ve lojistik sektör temsilcilerinin yoğun katılımı gerçekleşti. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte DFDS Ceo’su Torben Carlsen,  DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann konuşma gerçekleştirdiler.

 

 

 

dfds 10 bininci sefer

 

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “Tarihte her zaman önemini sürdürmüş olan İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının kontrolünü elinde tutan ülkemiz; Akdeniz Havzası ve Karadeniz Havzasındaki ülkelerin deniz ulaşımı ve uluslararası ticaret faaliyetleri açısından kilit bir geçiş noktası olarak ekonomik ve politik dengeleri belirleyici bir rol oynamaktadır. Ro-Ro taşımacılığının geliştirilmesi için Bakanlığımızca başka önemli adımlar da atıyoruz. Bu kapsamda 2022 yılı ağustos ayında karayoluyla taşınan yüklerin denizyoluna aktarılmasının desteklenmesi hakkındaki yönetmeliğimizi yürürlüğe koyduk.Bu yönetmelik ile limanlarımız ve diğer ülke limanları arasında Ro-Ro/Ro-Pax gemileriyle düzenli sefer yapmak amacıyla açılacak yeni hatlarda veya kapasitesi %50 artırılan mevcut hatlarda kullanılacak gemilere destek sağlıyoruz. Bu kapsamda, düzenli sefer yapan Türk Bayraklı Ro-Ro gemilerinin donatanlarına, geminin sefer yaptığı her 10 deniz mili için yük birimi başına 2 dolar; Türk bayraklı Ro-Pax gemilerinin donatanlarına ise her 10 deniz mili için yük birimi başına 3 dolar ödeme yapıyoruz. Sefer mesafesi 20 deniz milinin altında olan Türk bayraklı gemilerin donatanlarına ise yük birimi başına 20 ABD doları destek veriyoruz. Ayrıca, bayrak ayrımı gözetmeksizin teşvikten faydalanan Ro-Ro ve Ro-Pax gemilerinin kılavuzluk ve römorkaj ücretleri de bakanlığımız tarafından karşılanıyor.  Yine bu teşviklerin somut bir örneği olarak, 1280 deniz mili uzunluğundaki İzmir-Sete (Fransa) hattı bakanlığımızın destekleriyle hayata geçti. Bu hat abdulkadir uraloğluiçin hat operatörü yaklaşık 120 milyon lira yatırım yaparken, bakanlık olarak biz de taşınan yük birimi, kılavuzluk ve römorkaj destekleriyle 25 milyon lira teşvik sağladık. Bu desteklerimiz, söz konusu yatırımın yaklaşık %21’inin devlet tarafından karşılandığını göstermektedir. Toplamda 28 Ro-Ro hattı güzergahımız var ve 2024 yılında yurt dışı bağlantılı düzenli Ro-Ro hatlarımızda 706 bin 387 araç taşıdık. Türkiye-İtalya arasındaki 10.000’inci Ro-Ro seferi, sadece bir dönüm noktası değil, aynı zamanda geleceğe yönelik hedeflerimizin bir başlangıcıdır. Hedefimiz, ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası sularda daha fazla dalgalandırmak, denizcilik sektörümüzü dünyanın liderleri arasına taşımak ve küresel ticaretteki rolünü daha da güçlendirmektir.”

 

 

dfds global ceo torben carlsen

DFDS  Ceo’su Torben Carlsen ,   ”DFDS’nin Akdeniz’deki 10.000’inci seferini kutluyoruz. Bu kutlama ile sadece operasyonel başarımızı değil aynı zaman da sürdürülebilirliğimizi kutluyoruz. Türkiye’nin kıtalar arası bir köprü olduğunu ve stratejik olarak sahip olduğu konumun önemini gördük. Türkiye’nin insan kaynağı ve inovasyon gücünü de deneyimledik. DFDS olarak nihai hedefimiz büyümek ve büyümeye eşlik etmek. Türkiye bizim için bu anlamda önemli bir merkez. Türkiye’deki operasyonlarımızı genişletmek istiyoruz. Türkiye’deki gemi operasyonlarımızda yer alan  19 gemimizin 14′ ü Türk bayraklı. Bu zamana kadar önemli ölçüde Türkiye’deki varlığımızı büyüttük. Ekol Lojistik’i satın aldık. 3000 çalışanını da DFDS’ye katmış olduk. İstanbuldaki IT merkezimizde 140 kişilik bir ekip çalışıyor. Tüm network ağımıza katkıda bulunuyor. “Waves of Talent” kadın denizcilerimizin sayısını arttırmaya yönelik bir program. DFDS olarak sürdürülebilirliğe çok önem veriyoruz. Ekosistemler üzerindeki çalışmalarımızı da çok önemsiyoruz.  Yılda yarım milyon kargo ünitesinin gönderimini sağlıyoruz. İhracatçılarımıza kara, deniz ve demiryolu taşımalığı hizmeti veriyoruz. Güvenilir ve uzun vadeli bir partner olarak, devam etmek istiyoruz. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu da aramızda ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizi desteklemeye devam edeceklerine inanıyoruz. Iş ortaklarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza bu etkinliği mümkün kıldıkları için çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

1 milyon ünitenin üzerinde taşıma ile dış ticarete katkı sağlıyor

 

2018 yılından bu yana gerçekleştirdiği 1 milyon üniteden fazla taşıma ile DFDS, Türkiye’nin ihracatını ve dış ticaret performansını destekleyen stratejik bir aktör konumuna geldi. DFDS Akdeniz İş Birimi, yüksek taşıma kapasitesi ve güvenilir operasyonlarıyla ihracatçıların ve lojistik sektörü paydaşlarının öncelikli tercihlerinden biri olmaya devam ediyor.

dfds akdeniz birimi başkanı lars hoffman

 

 

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “10.000’inci seferimizi tamamlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu başarı, sadece güçlü teknolojik altyapımız ve geniş filomuzla değil, aynı zamanda özveriyle çalışan ekiplerimiz ve bize güvenen müşterilerimizle mümkün oldu. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. 14 Türk bayraklı gemimizle ve Türk denizcilerle verdiğimiz hizmet ile Türkiye’nin denizcilik alanındaki yetkinliğini küresel pazarlarda sergiliyoruz. Türkiye’ye yaptığımız yatırımlarımız önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek; bu ülkenin stratejik konumundan ve insan kaynağından aldığımız güçle daha da büyüyeceğiz.”

 

Büyüyen kapasite, artan katma değer

 

DFDS, Türkiye’nin farklı bölgelerinden yaygın operasyon altyapısıyla hizmet sunuyor ve ülkeyi küresel pazarlara bağlıyor. Türkiye’deki Pendik (İstanbul), Martaş (Tekirdağ), Yalova, Alsancak (İzmir) ve Mersin limanlarından faaliyet gösteren şirket, İtalya’daki Trieste ve Bari, Fransa’daki Sète ve Marsilya, Yunanistan’daki Patras ile Mısır’daki Dimyat ve Tunus’taki bağlantı noktalarıyla operasyonlarını sürdürüyor. Ayrıca Avrupa içindeki demiryolu bağlantıları sayesinde Wels, Bettembourg, Köln ve Duisburg gibi önemli lojistik merkezlerine de entegre erişim sağlıyor. DFDS, denizyolu taşımacılığı ile tren bağlantılı intermodal çözümleri birleştirerek Türk firmalarını Avrupa ve Kuzey Afrika pazarlarına bağlıyor.

 

Türkiye’deki denizyolu ile ihracat çıkış noktalarında kendi ekibi ve operasyonlarıyla hizmet vererek sektörde fark yaratan DFDS, 2025 yılı sonuna kadar yaklaşık 2.000 sefer gerçekleştirmeyi hedefliyor.

 

dfds 10 bininci akdeniz seferi toplu foto

 

 

Yayınlama: 14.05.2025
Düzenleme: 14.05.2025 15:39
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.