TPAO ’ya Diyarbakır’da 20 Yıllık Petrol Ruhsatı Verildi: Batman ve Siirt’te Kamulaştırma Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) Diyarbakır’da 20 yıl süreyle geçerli yeni bir petrol işletme ruhsatı verdi.

TPAO ’ya Diyarbakır’da 20 Yıllık Petrol Ruhsatı Verildi: Batman ve Siirt’te Kamulaştırma Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) Diyarbakır’da 20 yıl süreyle geçerli yeni bir petrol işletme ruhsatı verdi. Ayrıca Batman ve Siirt illerindeki bazı petrol sahaları için kamulaştırma kararı alındı.

Diyarbakır’da Yeni Ruhsat Dönemi Başladı

Bakanlığa bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan karara göre, daha önce Dixstone Netherlands NV şirketine ait olan “ARİ/DSN/K/1050” hak sıra numaralı Diyarbakır’daki petrol ruhsatı, 18 Nisan 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 20 yıl süreyle TPAO’ya tahsis edildi.

Batman ve Siirt’te Kamulaştırma Kararı

TPAO’nun Batman ve Siirt illerinde sahip olduğu “ARİ/TPO/K/L47-d4-1” pafta numaralı sahada açılan Arıkaya-2 ve Arıkaya-5 kuyuları için gerekli yol güzergâhlarında bulunan bazı parsellerin acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Kamulaştırma, bölgede yürütülecek üretim faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi amacıyla yapılacak.

Kararlar, 1 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayınlama: 01.05.2025
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.