02-04-2024 10:34:42

Lojistik rotaları yeniden şekilleniyor

Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa’daki, yüksek karbon salımına yol açan fabrikaların Doğu Avrupa’ya taşınması, lojistikte ana rotaları da değiştiriyor. Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, Avrupa’daki mevcut lojistik rotalarının, önümüzdeki süreçte ağırlıklı olarak Doğu Avrupa üzerinden şekillenmeye başlayacağını belirtti. Göktuna, “Almanya-Türkiye hattında yoğun parsiyel taşımalar yapan bir marka olarak Doğu Avrupa rotamızı daha da güçlendirmeye başladık.” dedi.
Lojistik rotaları yeniden şekilleniyor

Çevre konusunda her geçen gün yeni adımların atıldığı Avrupa’da, Almanya başta olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki ağır sanayi üretim tesisleri, daha esnek emisyon kuralları olan ülkelere taşınıyor. Almanya’nın sıfır emisyona geçişi, 5 yıl öne alarak 2045’e çekmesi sıkı düzenlemeleri beraberinde getirdi. Sanayi tesislerinin Doğu Avrupa’ya kaydırılması, ana lojistik rotalarının da yeniden belirlenmesine ve planlanmasına neden oluyor.

Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, Almanya ve Batı Avrupa’da yoğunlaşan mevcut lojistik rotalarının, önümüzdeki süreçte ağırlıklı olarak Doğu Avrupa üzerinden şekillenmeye başlayacağına dikkati çekti.

 

Hızlı ve acil talepler için Speedy Van ile çözüm üretiyor

Ana rotalardaki değişimin, lojistikte yapılanma ve yatırımlarda da yeniden planlama gerektireceğini vurgulayan Göktuna, “Almanya-Türkiye hattında yoğun parsiyel taşımalar yapan bir marka olarak Doğu Avrupa rotamızı daha da güçlendirmeye başladık. Polonya, Macaristan, Slovakya ve Çekya’da altyapımızı büyüttük. Özellikle hızlı ve acil yükler için ideal çözüm olan Speedy Van servisimizle taleplere yanıt veriyoruz.” dedi.

Göktuna, her hafta tüm Batı Avrupa ülkeleri ve Almanya’dan Türkiye’ye düzenli parsiyel çıkışları olduğunu belirterek, “Geçen yıl kurumsal dönüşümümüzün bir parçası olarak, forwarder hizmetlerimizi müşterilerimize daha verimli olacak bir hale evirmiştik. Avrupa’da iklim dostu olmayan fabrikaların doğu ülkelerine taşınma süreci, AB’nin sıfır emisyon hedefi için karbon kaçağı riskini artırsa da kıtanın doğusu için ciddi bir lojistik ihtiyacı anlamına geliyor. Buna bağlı olarak gelecek projeksiyonlarımızı güncelliyoruz.” diye konuştu.

 

Yedek parça, kimyevi ürün ve kolili tekstile yoğunlaştı

Kara yolu taşımalarının yanında hava, deniz yolu ve talebe göre intermodal çözümleriyle de hizmet sunduklarını dile getiren Göktuna, ithalat taşımalarında kara yolu ekspres taşıma çözümlerinin çok talep gördüğünü vurguladı. Göktuna, otomotiv yedek parça, kimyevi ürün ve kolili tekstil yanı sıra hızlı tüketim ürünlerinin taşınmasında güçlü bir deneyime sahip olduklarına dikkati çekti.

Efe Göktuna, “Artık yükü yalnızca zamanında teslim etmek yetmiyor. Güçlü network bağlantılarınız yoksa, araçlarınızı istediğiniz verimde yürütemezsiniz. Şirket olarak Avrupa’da oldukça yaygın bir ağ ile çözümler üretiyoruz. Bu durum da bizi ‘aracı’ konumdan çıkartıp ‘oyuncu forwarder’ yapıyor.” görüşünü de dile getirdi.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI