20-05-2024 12:35:21

Continental UltraContact NXT’ye Alman İnovasyon Ödülü

Continental’in en sürdürülebilir seri lastiği UltraContact NXT, Alman Tasarım Konseyi tarafından Alman İnovasyon Ödülü'ne layık görüldü. UltraContact NXT, yüzde 65'e varan oranda yenilenebilir, geri dönüşümlü ve ISCC PLUS kütle dengesi sertifikalı malzemeden üretiliyor.
Continental UltraContact NXT’ye Alman İnovasyon Ödülü

Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental’in sunduğu UltraContact NXT, Alman Tasarım Konseyi tarafından “İşletmeden Tüketiciye Mükemmellik” kategorisinde Alman İnovasyon Ödülü'ne layık görüldü. Continental'in bugüne kadar olan en sürdürülebilir seri üretim lastiği olan UltraContact NXT, yüzde 65'e varan oranda yenilenebilir, geri dönüşümlü ve ISCC PLUS kütle dengesi sertifikalı malzemelerden üretiliyor. Continental, sürdürülebilir malzemelerin tedarikinden kullanılmış lastiklerin geri dönüşümüne kadar tüm değer zinciri boyunca yenilikçi teknolojileri ve sürdürülebilir çözümleri geleceğe taşımayı hedefliyor. Premium lastik üreticisi, 2030 yılına kadar lastiklerinde yüzde 40'tan fazla oranda yenilenebilir ve geri dönüşümlü malzeme kullanmayı amaçlıyor.

 

Continental Özel Mobilite Lastikleri Programı Başkanı Maria Hanczuch, “Alman Tasarım Konseyi'nin UltraContact NXT’ye verdiği Alman İnovasyon Ödülü ile lastik sektöründe sürdürülebilirlik ve inovasyona dönük faaliyetlerimizi takdir etmesinden gurur duyuyoruz. Sürdürülebilir yenilikler konusunda kendimizi en ilerici lastik üreticisi olarak görüyoruz. Bu kadar yüksek oranda sürdürülebilir malzeme içeren ilk seri üretim binek lastiği olan UltraContact NXT, bu alanda iddialı hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir adım” dedi.

 

Odak Noktası Sürdürülebilirlik, Güvenlik ve Maksimum Performans

UltraContact NXT, yüksek oranda yenilenebilir, geri dönüşümlü ve kütle dengesi sertifikalı malzemeleri maksimum güvenlik ve performansla birleştiriyor. Yaz lastiği, yüzde 32'ye varan oranda yenilenebilir hammadde içeriyor. Bunlar arasında kâğıt ve ahşap endüstrisi atıklarından elde edilen reçineler ve pirinç kabuğu külünden elde edilen silika yer alıyor. UltraContact NXT'nin yaklaşık yüzde 5’i mekanik işlemden geçirilen hurda lastiklerden geri dönüştürülen kauçuk ve çelik gibi geri dönüşümlü malzemelerden üretiliyor. Lastik karkası, genellikle yakma fırınlarını veya çöp sahaların boylamak yerine Continental’in ContiRe.Tex teknolojisi ile PET şişelerden geri dönüştürdüğü polyester elyaftan yapılıyor.

 

Ayrıca Continental, UltraContact NXT lastiğinde yüzde 28'e varan oranda ISCC PLUS sertifikalı malzeme kullanıyor. ISCC PLUS sertifikalı kütle dengesi mekanizması, hammadde kökenini ve özelliklerini takip etmek, sürdürülebilirlik kriterlerine uygunluğunu doğrulamak ve ortaya çıkan ürünleri sertifikalandırmak yoluyla tedarik zinciri boyunca şeffaflık ve izlenebilirlik sağlıyor. UltraContact NXT'nin tüm mevcut ebatları, yuvarlanma direnci, ıslak zeminde frenleme ve dış gürültü kriterlerinde en yüksek AB lastik etiketi kategorisinde ("A") yer alıyor.

 

 

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI