19-03-2024 13:14:14

CHEP otomotiv tedarik zincirindeki verimliliği arttırıyor

CHEP, yeniden kullanima dayali is modeliyle ürün yönetiminden, depolama ve lojistik yönetimine kadar müşterilerine bütüncül bir çözüm sunarak, otomotiv tedarik zincirindeki verimliliği arttırmaya devam ediyor.
CHEP otomotiv tedarik zincirindeki verimliliği arttırıyor

Küresel ağıyla tedarik zinciri yönetimine akıllı ve verimli çözümler sunan CHEP, standart konteynerleri ve özelleştirilmiş ic profil cozumleriyle maliyetleri ve riskleri düşürerek, taşıma verimliliğini artırıyor. Ürünlerin hasarsız teslim edilmesini sağlayan CHEP, iade süreçlerini de en aza indirmeye odaklanıyor.

‘’Gereksiz mesafeleri ve tek yönlü sevkiyatları asgari düzeye indiriyoruz’’

Firmalarla iş birlikleri geliştirerek verimli çözümler sunduklarını belirten CHEP Türkiye Otomotiv Ülke Temsilcisi Derya Çınar şunları söyledi: ‘’Küresel servis ağımız sayesinde kullanıma hazır, istiflenebilir ve katlanabilir konteynerlerimizi müşterilerimize en yakın servis merkezlerinden dağıtarak ekstra maliyetlerin ve karbon emisyonlarının önüne geçiyoruz. Konteynerlerin iç kısmında kullanılan profil çözümlerimizle de paket yoğunluğunu artırarak, bir konteynerle daha fazla ürün taşınmasını sağlıyoruz. Konteynerlerimiz tırları tam olarak doldurabilecek şekilde dizayn edildikleri için tırların düşük kapasitede taşımacılık yapmasını engelleniyor. Plastik konteynerlerimiz dayanıklı oldukları için taşımadaki hasarları önlüyor ve bu da hasarlı ürün yerine yenisini almak için boşa kat edilen mesafeleri ortadan kaldırıyor. İş modelimizde firmalar için bir danışman rolü üstlenerek tüm tedarik zincirini analiz ediyoruz ve gereksiz mesafeleri, tek yönlü sevkiyatları asgari düzeye indiriyoruz.’’

‘’Dış pazarda daha rekabetçi olunmasına destek oluyoruz’’

Türkiye ekonomisine değer ürettiklerini vurgulayan Çınar, ‘’Tedarik zincirinde gerçekleştirdiğimiz iyileştirmeler sayesinde, bizim çözümlerimizi tercih eden yerel parça üreticilerinin dış pazarda daha rekabetçi olmasına destek oluyoruz. CHEP olarak, 1975’ten bu yana dünyanın her köşesindeki üst düzey OEM ve yan sanayi firmalara özel endüstri çözümleri sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz’’ dedi.

 “2040 hedefimiz net sıfır sera gazı emisyonu”

Sürdürülebilirlik hedeflerine dair de bilgi veren Çınar, “CHEP'in dekarbonizasyon taahhütleri, sera gazı emisyonlarını azaltmayı ve iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi odağına alıyor. Nihai hedefimiz 2040 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmak’’ diye konuştu.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI