"tırsan/14/kamyon/hafif-ticari-araclar/s/keywords/tırsan" İLE İLGİLİ HABERLER

Teşvikler sonrasında elektrikli araçlara olan ilgi artacak
Tüm dünyada elektrikli araç kullanımı gün geçtikçe hızla yaygınlaşıyor. Buna bağlı olarak altyapıdaki çalışmalar ve gelişmeler de tüm hızıyla devam ediyor. Ülkemizde 300 şarj noktasıyla en geniş yayılıma sahip olan şarj operatörü şirketlerinden bir olan Sharz.net’in Genel Koordinatörü Ayşe Ece Şengönül, gündemdeki teşvik konusuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı E-Transit, Kocaeli’de hattan indirildi
Avrupa’nın en güçlü elektrikli ticari aracı E-Transit’in üretimi, elektrik enerjisinin tamamını yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elde eden Kocaeli Fabrikaları’nda başlıyor. Ford Otosan, bu adımla birlikte Ford’un Avrupa’daki elektrikli ticari araç üretim üssü haline geliyor.
DBE Holding, Siemens ile hızlı şarj ünitesi için iş birliğine gitti.
DBE Holding iştiraki FOUR ile Siemens, hızlı şarj ünitesi için iş birliğine imza attı. Anlaşma gereği FOUR, Siemens’ten 50 adet 300 kW çıkış gücüne sahip şarj ünitesi satın aldı. DC elektrikle hizmet verecek cihazlar, elektrikli araçları 25 dakika gibi kısa bir sürede şarj edecek.
MAKİMSAN MAN'a duyduğu güvenle filosunu genişletiyor
Dünyanın en ileri mühendislik ve inşaat firmaları arasında yer alma hedefiyle çalışan MAKİMSAN, filosunu yeni MAN kamyon ve çekicilerle büyütmeye devam ediyor. Uluslararası taahhüt firması olarak, yurt içinde ve yurt dışında başarılı işlere imza atan MAKİMSAN, yeni araç yatırımı kapsamında filosuna 2022 yılı içerisinde 125 adet MAN kamyon ve çekici daha katıyor. 30 adet MAN TGS 18.470 BL SA GA TM çekici ve 14 adet MAN TGS 41.430 8x4 BB CH kamyondan oluşan ilk parti araç törenle firmaya teslim edildi. 2020 yılında 40 adet, 2021 yılında ise 75 adet MAN kamyon ve çekici alımı gerçekleştiren firma; böylece son 3 yılda satın aldığı 240 adet MAN ile markaya duyduğu güveni ortaya koydu.
EPDK 'nın
Elektrikli araçlara yönelik Şarj Hizmeti Yönetmeliği yayımlandı. Buna göre, şarj ağı işletmecisi, lisansının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde en az 50 adet şarj ünitesinden ve en az 5 farklı ilçedeki şarj istasyonundan oluşacak şekilde şarj ağını oluşturacak.
TEMSA ve SUNUM  elektrikli araçlar için  ‘ortak akıl’ üretecek
Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve TEMSA iş birliğinde kurulan Yeni Enerji Teknolojileri Birimi, geliştireceği yeni teknoloji ve uygulamalarla Türkiye’nin elektrikli araç vizyonuna katkıda bulunurken, ülkemizin enerji alanında yurt dışına olan bağımlılığını da azaltacak.
Mescier Demir Çelik filosonu Man kamyon ve çekicileri ile güçlendiriyor
Türkiye demir çelik endüstrisinin güçlü firmaları Mescier Demir Çelik, 2022 yılı araç yatırımlarına yine MAN ile devam etti. Demir çelik endüstrisinde yurt içinin yanı sıra yurt dışında da başarıyla faaliyetlerini sürdüren Mescier Demir Çelik, yeni araç yatırımı kapsamında filosuna 15 adet MAN TGS 18.470 BL SA GA TM çekici kattı. Firma, böylece son iki yıldaki alımları ile filosundaki MAN araç sayısını 25’e çıkardı.
DAF, Amazon Birleşik Krallık'a beş CF Electric kamyon teslim ediyor
DAF, Amazon Birleşik Krallık'a beş CF Electric çekici teslim ediyor. 37 ton GCW değerine sahip tamamen elektrikli bu araçlar, Amazon'un orta kilometre (middle mile) teslimat filosuna katılarak ürünleri sıfır egzoz borusu emisyonuyla taşıyacak. Beş DAF CF Electric kamyon, Amazon'un Avrupa'da faaliyet gösteren ilk elektrikli orta kilometre kamyonu niteliğinde.
Sektörün saygın firması VIP yine
Yıllardır başarılı tecrübesi ile Türkiye-Fransa ve Fransa-Türkiye hattında müşterilerine karayolu hizmeti sunan VİP Uluslararası Taşımacılık, tamamı Tırsan’dan oluşan filosuna 50 adet Tırsan T.SCD M Tren Yüklemeli Mega Çift Katlı Tenteli Perdeli Treyler ve 20 adet Talson TTG Tren Yüklemeli Tekstil Taşıyıcı Treyler ekledi. Yeni yatırımıyla birlikte firmanın, Tırsan araç sayısı 200’e ulaştı.
Avrupa Seferleri Arttı Ağır Ticaride Bakım Önem Kazandı!
Mercedes-Benz Ticari Araçlar Satış Sonrası Yetkili Servisi Aşin Motorlu Araçlar, ağır ticari pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aşin Otomobil ve Aşin Motorlu Araçlar Genel Müdürü Okan Erdem, özellikle navlun bedellerinin son 1 sene içerisinde 4,5 kat artarak 2000 Euro ile 9000 Euro arasında değişen oranlara ulaştığına değinirken, "Hem şirketler hem de şoförler, navlun fiyatlarındaki artış sebebiyle deniz taşımacılığından karayolu taşımacılığına ciddi anlamda yönlenmiş durumda. Fakat bu ağır ticarilerin Avrupa normlarına uygun teknik yeterlilikleri sağlaması gerekiyor. Otomobil tarafında araç sahipleri ellerindekini korumak adına bakımlara daha çok dikkat ederken, ticari araç sahipleri maliyet kaygılarıyla bakımları aksatabiliyor. Avrupa'daki lojistik faaliyetlerinin sorunsuz geçmesini isteyen ağır ticari araç sahiplerinin mutlaka bakımlarını eksiksiz yaptırmasını ve tüm teknik kontrolleri yetkili servislerinde gerçekleştirmesini şiddetle tavsiye ediyoruz." dedi.
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI