"turpak/2/yeni-uyelik/hafif-ticari-araclar/s/keywords/turpak" İLE İLGİLİ HABERLER

Turpak'tan Akaryakıt Sektörüne AdBlue Yeniliği!
Türkiye akaryakıt sektörünü, 1999 yılında taşıt tanıma vasıtası ile otomasyonla tanıştıran Turpak, dizel araçlarda akaryakıt ile birlikte alınan AdBlue için AdBlue Otomasyon Sistemi'ni hayata geçirdi. Turpak Genel Müdür Yardımcısı Alper Önkol "Son yıllarda maliyeti artan AdBlue ürününün, satışı yapılan akaryakıt istasyonlarında ve özmal filo araçlarına ikmal yapan şirketlerde otomasyon üzerinden takip edilmesi önem kazandı. Yeni sistemimiz sayesinde tıpkı akaryakıt gibi AdBlue'nun anlık takip edilmesi ve raporlama hizmetlerine erişilebilmesi sektör tarafından memnuniyetle karşılandı." dedi.
MSC Medlog&Asyaport ile Turpak iş birliği artarak devam ediyor.
Türkiye’de hizmet ihracatçıları arasında 1’inci sırada yeralan Asyaport Liman A.Ş ile Medlog Lojistik şirketlerinin büyüme başarısının arkasında teknolojiye yaptığı yatırımlar son derece önem teşkil ediyor. Asyaport ve Medlog ülkemizde özellikle son yıllarda enerji tasarrufu alanında yaptığı yatırımlara ek olarak istihdam ve çevre alanlarındaki yatırımları ile öne çıkmaktadır.
Teşvikler sonrasında elektrikli araçlara olan ilgi artacak
Tüm dünyada elektrikli araç kullanımı gün geçtikçe hızla yaygınlaşıyor. Buna bağlı olarak altyapıdaki çalışmalar ve gelişmeler de tüm hızıyla devam ediyor. Ülkemizde 300 şarj noktasıyla en geniş yayılıma sahip olan şarj operatörü şirketlerinden bir olan Sharz.net’in Genel Koordinatörü Ayşe Ece Şengönül, gündemdeki teşvik konusuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı E-Transit, Kocaeli’de hattan indirildi
Avrupa’nın en güçlü elektrikli ticari aracı E-Transit’in üretimi, elektrik enerjisinin tamamını yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elde eden Kocaeli Fabrikaları’nda başlıyor. Ford Otosan, bu adımla birlikte Ford’un Avrupa’daki elektrikli ticari araç üretim üssü haline geliyor.
DBE Holding, Siemens ile hızlı şarj ünitesi için iş birliğine gitti.
DBE Holding iştiraki FOUR ile Siemens, hızlı şarj ünitesi için iş birliğine imza attı. Anlaşma gereği FOUR, Siemens’ten 50 adet 300 kW çıkış gücüne sahip şarj ünitesi satın aldı. DC elektrikle hizmet verecek cihazlar, elektrikli araçları 25 dakika gibi kısa bir sürede şarj edecek.
EPDK 'nın
Elektrikli araçlara yönelik Şarj Hizmeti Yönetmeliği yayımlandı. Buna göre, şarj ağı işletmecisi, lisansının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde en az 50 adet şarj ünitesinden ve en az 5 farklı ilçedeki şarj istasyonundan oluşacak şekilde şarj ağını oluşturacak.
TEMSA ve SUNUM  elektrikli araçlar için  ‘ortak akıl’ üretecek
Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve TEMSA iş birliğinde kurulan Yeni Enerji Teknolojileri Birimi, geliştireceği yeni teknoloji ve uygulamalarla Türkiye’nin elektrikli araç vizyonuna katkıda bulunurken, ülkemizin enerji alanında yurt dışına olan bağımlılığını da azaltacak.
Türkiye-AB arasında  yeni bir karayolu işbirliği: beklentiler olasılıklar rapor sonucu açıklandı
UND, Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD), Polonya Uluslararası Karayolu Taşımacıları Derneği (ZMPD) ve Brüksel merkezli Avrupa Komşuluk Konseyi (ENC) iş birliğinde yapılan “Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Yeni Bir Karayolu Taşımacılığı İsbirliği: Beklentiler ve Olasılıklar Projesi” bir yıllık çalışmanın ardından sonuçlandı ve 4 farklı rapor hazırlandı. Pandemi süreci ve sonrasında Avrasya bölgesindeki siyasi ve ekonomik konjonktürdeki yeni gelişmelerin Türkiye’yi tedarik zincirinin merkezine yerleştirdiği belirtilirken; Karayolu taşımalarında Türkiye mevzuatı ile Avrupa müktesebatının yüzde 95 uyumlu olduğu, Türk taşımacılarının Avrupa’da karşılaştıkları sorunların sadece Türk ekonomisine değil AB ekonomisine de zarar verdiği, mevcut koşulların aynı kalması durumunda AB ve Türkiye arasındaki ticaretin sürdürülebilir şekilde gelişmesinin ve Gümrük Birliği’nin kazanımlarının sürekliliğinin sağlanmasının mümkün olamayacağı, Türkiye-AB arasında karayolu özelinde işbirliğinin daha ileri seviyeye getirilmesi, Türkiye-AB arasındaki taşımacılığın kota ve vize gibi engellerden arındırılması gerektiği raporlarla ortaya kondu.
Turpak Academy Sahada Sıfır Risk İçin Eğitimlerini Tamamladı!
Türkiye akaryakıt sektörünü, 1999 yılında taşıt tanıma vasıtası ile otomasyonla tanıştıran Turpak, iş güvenliği ve insan sağlığını korumak adına çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 6.300 farklı akaryakıt istasyonuna montaj yapan ve 384 bin 500 araca montaj işlemi gerçekleştiren Turpak, sıfır kaza ile tüm işlemleri tamamladı.
Turpak 6 Bin 300 İstasyona Hizmet  Vererek Bir Daha Rekor Kırdı!
Türkiye akaryakıt sektörünü, 1999 yılında taşıt tanıma vasıtası ile otomasyonla tanıştıran Turpak, geçtiğimiz yıl tıpkı taşıt tanıma teknolojisi araç montaj süreçlerinde olduğu gibi, istasyon hizmetlerinde de rekora imza attı. 2021 yılında 1.500 farklı akaryakıt istasyonunda pompa ve tank otomasyonu kurulum ve dönüşümü işlemi gerçekleştiren şirket, 4.800 farklı akaryakıt istasyonunda ise otomasyon tadilatı ve revizyonu hizmeti vererek önemli bir başarıya imza attı.
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI