"temsa/20/yeni-uyelik/anketler/enerji/s/keywords/temsa" İLE İLGİLİ HABERLER

Güzel Enerji Akaryakıt,  başarı ivmesini arttırdı
Mart 2020 tarihinden itibaren OYAK bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan Güzel Enerji Akaryakıt, gerçekleştirdiği projelerle akaryakıt sektöründe ilklere imza atmaya devam ediyor. Pandeminin de etkisiyle zorlaşan pazar koşullarında güçlü performans sergileyen Güzel Enerji Akaryakıt, 2021 yılını yüksek satış rakamları ile geride bıraktı. 2021 yılı sonu itibariyle Total ve M Oil olarak toplam 914 istasyon sayısına ulaşan Güzel Enerji Akaryakıt’ın tüm kanallarda toplam satış hacmi ise 3,2 milyon m3 oldu.
TEMSA ve SUNUM  elektrikli araçlar için  ‘ortak akıl’ üretecek
Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve TEMSA iş birliğinde kurulan Yeni Enerji Teknolojileri Birimi, geliştireceği yeni teknoloji ve uygulamalarla Türkiye’nin elektrikli araç vizyonuna katkıda bulunurken, ülkemizin enerji alanında yurt dışına olan bağımlılığını da azaltacak.
Temsa’nın elektrikli otobüsleri Fransa yollarında
Bugüne kadar teslim ettiği 5 binin üzerinde araçla, Fransa pazarının en güçlü oyuncuları arasında yer alan TEMSA’nın elektrikli araçları bölgede yollara çıktı. Başlatılan demo programı kapsamında bölgenin önemli operatörlerinden olan UTP'ye 3 adet MD9 electriCITY model araç teslim edildi. Sıfır emisyon hedefiyle ‘Akıllı Şehirler’ vizyonuna katkı sağlayacak araçların önümüzdeki dönemde bölgede sayısının artırılması hedefleniyor.
Türkiye-AB arasında  yeni bir karayolu işbirliği: beklentiler olasılıklar rapor sonucu açıklandı
UND, Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD), Polonya Uluslararası Karayolu Taşımacıları Derneği (ZMPD) ve Brüksel merkezli Avrupa Komşuluk Konseyi (ENC) iş birliğinde yapılan “Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Yeni Bir Karayolu Taşımacılığı İsbirliği: Beklentiler ve Olasılıklar Projesi” bir yıllık çalışmanın ardından sonuçlandı ve 4 farklı rapor hazırlandı. Pandemi süreci ve sonrasında Avrasya bölgesindeki siyasi ve ekonomik konjonktürdeki yeni gelişmelerin Türkiye’yi tedarik zincirinin merkezine yerleştirdiği belirtilirken; Karayolu taşımalarında Türkiye mevzuatı ile Avrupa müktesebatının yüzde 95 uyumlu olduğu, Türk taşımacılarının Avrupa’da karşılaştıkları sorunların sadece Türk ekonomisine değil AB ekonomisine de zarar verdiği, mevcut koşulların aynı kalması durumunda AB ve Türkiye arasındaki ticaretin sürdürülebilir şekilde gelişmesinin ve Gümrük Birliği’nin kazanımlarının sürekliliğinin sağlanmasının mümkün olamayacağı, Türkiye-AB arasında karayolu özelinde işbirliğinin daha ileri seviyeye getirilmesi, Türkiye-AB arasındaki taşımacılığın kota ve vize gibi engellerden arındırılması gerektiği raporlarla ortaya kondu.
TEMSA 2022 yılında teknoloji yatırımlarıyla büyümeye devam edecek
TEMSA, 07 -08 Mart’ta tüm Türkiye’den yetkili satıcıların katılımıyla Kıbrıs’ta yıl değerlendirme ve yeni hedefler odaklı bir toplantı düzenledi. ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ temasıyla düzenlenen etkinlikte 2021’e ilişkin başarı rakamları paylaşılırken, 2022’nin gündem maddeleri arasında ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Dijitalleşme’ ön plana çıktı.
TEMSA’dan Kuzey Amerika  pazarına özel elektrikli otobüs
Elektrikli araçlar konusundaki uzmanlığını Avrupa’dan sonra ABD ve Kanada’ya taşıyan TEMSA, Kuzey Amerika pazarı için özel olarak geliştirdiği elektrikli şehirlerarası otobüs modeli TS45E’yi tanıttı. Tasarımı, mühendisliği ve tüm batarya paketlemesi Adana’da yerli imkanlarla gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 yıldır Silikon Vadisi’nde devam eden test çalışmalarında büyük başarı gösteren TS45E, sadece 4 saatlik bir şarjla yaklaşık 400 kilometre gidebiliyor.
TEMSA, İstanbul’u elektriklendirmeye hazır..
İETT, 2022 bütçesine koyduğu 100 elektrikli araç alımı için TEMSA’nın Avenue Electron modelini test etmeye başladı. Yüzde 100 elektrikli bir araç olan ve 400 kilometre menzile sahip olan Avenue Electron, bir hafta boyunca farklı ağırlık ve yol şartlarında testlere tabi tutulacak. Şirket, geçtiğimiz yıl ilk elektrikli otobüslerini İsveç, Prag, Romanya ve Fransa’ya ihraç etmişti. Bunların yanında; İstanbul’un dışında ABD pazarı için özel olarak geliştirilen elektrikli otobüsün California Eyaleti’ndeki test sürüşleri de devam ediyor…
TEMSA, TÜBİTAK 1702 desteği ile hibrit araçlarda batarya ömrünü uzatacak teknolojiyi geliştirecek
TEMSA, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK’tan destekli projesi ile otomotiv sektörüne bir ilk kazandırmaya hazırlanıyor. Hibrit ve dizel araçlarda batarya performansını artırmaya yönelik ‘Süperkapasitör’ teknolojisini geliştirmeye hazırlanan TEMSA, 2023’te SUNUM ve İTÜ ile tamamlamayı ön gördüğü bu projeyi TÜBİTAK 1702 desteği ile 2025'te ticarileştirmeyi hedefliyor.
TEMSA MD7 Plus, İspanya'da Yılın Midibüsü seçildi
Avrupa pazarındaki başarısını her geçen gün pekiştiren TEMSA, İspanya’da düzenlenen “Ulusal Taşımacılık Ödülleri’nde MD7 Plus aracı ile, ‘Yılın En İyi Midibüsü’ ödülüne layık görüldü.
TEMSA 2022 HEDEFLERİNE HAZIR!
TEMSA, 1 Şubat’ta tüm Türkiye’den 75 yetkili servisinin katılımıyla İstanbul’da bir toplantı düzenledi. ‘Müşteri Memnuniyeti’ ana temasıyla gerçekleştirilen toplantıda TEMSA’nın geçtiğimiz yıl değerlendirmesi ve 2022 hedeflerine ilişkin bilgiler paylaşıldı.
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI