"TEMSA/8/ticari-araclar/s/keywords/TEMSA" İLE İLGİLİ HABERLER

DBE Holding, Siemens ile hızlı şarj ünitesi için iş birliğine gitti.
DBE Holding iştiraki FOUR ile Siemens, hızlı şarj ünitesi için iş birliğine imza attı. Anlaşma gereği FOUR, Siemens’ten 50 adet 300 kW çıkış gücüne sahip şarj ünitesi satın aldı. DC elektrikle hizmet verecek cihazlar, elektrikli araçları 25 dakika gibi kısa bir sürede şarj edecek.
EPDK 'nın
Elektrikli araçlara yönelik Şarj Hizmeti Yönetmeliği yayımlandı. Buna göre, şarj ağı işletmecisi, lisansının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde en az 50 adet şarj ünitesinden ve en az 5 farklı ilçedeki şarj istasyonundan oluşacak şekilde şarj ağını oluşturacak.
TEMSA ve SUNUM  elektrikli araçlar için  ‘ortak akıl’ üretecek
Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve TEMSA iş birliğinde kurulan Yeni Enerji Teknolojileri Birimi, geliştireceği yeni teknoloji ve uygulamalarla Türkiye’nin elektrikli araç vizyonuna katkıda bulunurken, ülkemizin enerji alanında yurt dışına olan bağımlılığını da azaltacak.
Temsa’nın elektrikli otobüsleri Fransa yollarında
Bugüne kadar teslim ettiği 5 binin üzerinde araçla, Fransa pazarının en güçlü oyuncuları arasında yer alan TEMSA’nın elektrikli araçları bölgede yollara çıktı. Başlatılan demo programı kapsamında bölgenin önemli operatörlerinden olan UTP'ye 3 adet MD9 electriCITY model araç teslim edildi. Sıfır emisyon hedefiyle ‘Akıllı Şehirler’ vizyonuna katkı sağlayacak araçların önümüzdeki dönemde bölgede sayısının artırılması hedefleniyor.
TEMSA 2022 yılında teknoloji yatırımlarıyla büyümeye devam edecek
TEMSA, 07 -08 Mart’ta tüm Türkiye’den yetkili satıcıların katılımıyla Kıbrıs’ta yıl değerlendirme ve yeni hedefler odaklı bir toplantı düzenledi. ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ temasıyla düzenlenen etkinlikte 2021’e ilişkin başarı rakamları paylaşılırken, 2022’nin gündem maddeleri arasında ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Dijitalleşme’ ön plana çıktı.
TEMSA’dan Kuzey Amerika  pazarına özel elektrikli otobüs
Elektrikli araçlar konusundaki uzmanlığını Avrupa’dan sonra ABD ve Kanada’ya taşıyan TEMSA, Kuzey Amerika pazarı için özel olarak geliştirdiği elektrikli şehirlerarası otobüs modeli TS45E’yi tanıttı. Tasarımı, mühendisliği ve tüm batarya paketlemesi Adana’da yerli imkanlarla gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 yıldır Silikon Vadisi’nde devam eden test çalışmalarında büyük başarı gösteren TS45E, sadece 4 saatlik bir şarjla yaklaşık 400 kilometre gidebiliyor.
Avrupa Seferleri Arttı Ağır Ticaride Bakım Önem Kazandı!
Mercedes-Benz Ticari Araçlar Satış Sonrası Yetkili Servisi Aşin Motorlu Araçlar, ağır ticari pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aşin Otomobil ve Aşin Motorlu Araçlar Genel Müdürü Okan Erdem, özellikle navlun bedellerinin son 1 sene içerisinde 4,5 kat artarak 2000 Euro ile 9000 Euro arasında değişen oranlara ulaştığına değinirken, "Hem şirketler hem de şoförler, navlun fiyatlarındaki artış sebebiyle deniz taşımacılığından karayolu taşımacılığına ciddi anlamda yönlenmiş durumda. Fakat bu ağır ticarilerin Avrupa normlarına uygun teknik yeterlilikleri sağlaması gerekiyor. Otomobil tarafında araç sahipleri ellerindekini korumak adına bakımlara daha çok dikkat ederken, ticari araç sahipleri maliyet kaygılarıyla bakımları aksatabiliyor. Avrupa'daki lojistik faaliyetlerinin sorunsuz geçmesini isteyen ağır ticari araç sahiplerinin mutlaka bakımlarını eksiksiz yaptırmasını ve tüm teknik kontrolleri yetkili servislerinde gerçekleştirmesini şiddetle tavsiye ediyoruz." dedi.
TEMSA, İstanbul’u elektriklendirmeye hazır..
İETT, 2022 bütçesine koyduğu 100 elektrikli araç alımı için TEMSA’nın Avenue Electron modelini test etmeye başladı. Yüzde 100 elektrikli bir araç olan ve 400 kilometre menzile sahip olan Avenue Electron, bir hafta boyunca farklı ağırlık ve yol şartlarında testlere tabi tutulacak. Şirket, geçtiğimiz yıl ilk elektrikli otobüslerini İsveç, Prag, Romanya ve Fransa’ya ihraç etmişti. Bunların yanında; İstanbul’un dışında ABD pazarı için özel olarak geliştirilen elektrikli otobüsün California Eyaleti’ndeki test sürüşleri de devam ediyor…
TEMSA, TÜBİTAK 1702 desteği ile hibrit araçlarda batarya ömrünü uzatacak teknolojiyi geliştirecek
TEMSA, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK’tan destekli projesi ile otomotiv sektörüne bir ilk kazandırmaya hazırlanıyor. Hibrit ve dizel araçlarda batarya performansını artırmaya yönelik ‘Süperkapasitör’ teknolojisini geliştirmeye hazırlanan TEMSA, 2023’te SUNUM ve İTÜ ile tamamlamayı ön gördüğü bu projeyi TÜBİTAK 1702 desteği ile 2025'te ticarileştirmeyi hedefliyor.
TEMSA MD7 Plus, İspanya'da Yılın Midibüsü seçildi
Avrupa pazarındaki başarısını her geçen gün pekiştiren TEMSA, İspanya’da düzenlenen “Ulusal Taşımacılık Ödülleri’nde MD7 Plus aracı ile, ‘Yılın En İyi Midibüsü’ ödülüne layık görüldü.
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI